Het weekend van 12 en 13 februari vonden het BK en KVV meerkamp plaats in de topsporthal in Gent. Beerschot werd vertegenwoordigd door 5 atleten: Fenna Bouve en Frank Van Impe bij de masters, Caroline Prijck bij de cadetten vrouwen en Glen Van Liefferinge en Mathias Mees bij de junioren mannen. Er werden enkele mooie resultaten behaald.

Zaterdag zorgde Fenna voor het eerste succes op de vijfkamp bij de masters door zilver (Belgisch) en goud (Vlaams) te halen. Daarbij evenaarde ze haar PR in het hoogspringen (1m20) en verbeterde haar PR op de60m horden (12,23 sec). Bij de cadetten vrouwen eindigde Caroline Prijck op de 8ste plaats met een verbetering van haar PR’s op het verspringen (4m83), het kogelstoten (9m93)  en een verpulvering van haar PR op het hoogspringen (van 1m40 naar 1m54).

Zondag was het de beurt aan Frank van Impe bij de masters. Hij werd 8ste in de gecombineerde categorie van alle masters 50+, maar was wel de beste in zijn leeftijdsklasse. De afsluitende 1.000 meter heeft hij spijtig genoeg niet kunnen afwerken.

Onze junioren mannen, Glen en Mathias, werkten hun zevenkamp af op zaterdag en zondag. Het was moeilijk inschatten wat ze konden bereiken met hogere horden (99cm) en een zwaardere kogel (6kg) en als eerstejaars. Glen, die nog aan het herstellen is van 2 gescheurde ligamenten werd mooi 9de en behaalde daarboven nog een CR op de 1.000m (2:51,31). Mathias had een superweekend en verbaasde iedereen met 2 maal zilver (Belgisch en Vlaams). Daarboven haalde hij nog  5 clubrecords: verspringen (6m98), kogelstoten (11m54), hoogspringen (1m99), polsstokspringen (4m30) en 7-kamp (5.221 punten).

Onze kleine delegatie bracht 4 medailles (1 gouden en 3 zilveren) en heel wat club- en persoonlijke records mee naar het Kiel. Proficiat aan alle atleten.

Verslaggever : Kris Mees

Ook vanwege het ganse bestuur een dikke proficiat aan alle atleten

Nog meer lof over onze atleten in @atletiekleven8 (PDF bestand).  De uitslagen staan op Atletiek.nu