Keep Running

rec7-800x400
rec4-800x400
rec5-800x400
previous arrow
next arrow

Voor wie?

Loop je zonder onderbreking 5 km? Dan kan je bij BVAC in groepsverband en onder deskundige begeleiding het lopen op recreatieve wijze verder blijven beoefenen.

We begeleiden je om systematisch langer en/of sneller te lopen of om gericht naar bijvoorbeeld een 10 km, 10 mijl (16 km) of een halve marathon toe te werken.

We bouwen geleidelijk, aan je snelheid, conditie, uithouding en kracht. Vermits je met je volledige lichaam loopt leer je ook verschillende oefeningen aan om je buik- en rugspieren te verstevigen.

Groepen en niveaus

Alhoewel het niveau van de recreanten heel divers is, trainen we altijd in groep. Een training duurt gemiddeld een uur. Loslopen doen we samen, daarna splitsen we in groepen van verschillend niveau (volgens afstand en snelheid). Je voelt zelf snel aan bij welke groep je het best aansluit. Wie wil kan na een tijdje doorgroeien naar een andere groep.

  • De ‘beginnersgroep’ is voor de lopers die al die 5 km kunnen joggen. De trainers van deze groep zorgen ervoor dat de training voor niemand te zwaar is. Binnen deze groep kan je, op eigen tempo, je afstand uitbreiden van 5 km naar 10 km. Loop je nog niet zo goed? Geen nood, in deze groep is plaats voor iedereen
  • De ‘middengroep’ bestaat uit meer ervaren lopers. De meeste kunnen makkelijk 10 km lopen aan een rustig tempo. Binnen deze groep wordt er gericht getraind om je basisconditie te verbeterd en om wedstrijden uit te lopen. Je traint op basis van een schema aangepast aan jouw kunnen. Op zondag kan je deelnemen aan een lange duurloop op een locatie aangeduid door de trainer.
  • De ’top’ van de recreanten bestaat uit ervaren lopers met de ambitie om behoorlijk goede tijden te halen in wedstrijden. Zij kunnen samen met de lange afstandsslopers trainen.

Opbouw van een training

Om vorderingen te maken loop je best 3 keer per week. Na elke training heeft je lichaam tijd nodig om te recupereren. 48 uur tussen 2 loopmomenten is aangewezen. Je trainer bezorgt je een loopschema met een vast stramien:

  • Training 1: intervaltraining afgewisseld met rompstabilisatie- en rekoefeningen. Dit gebeurt onder begeleiding. Tijdens intervaltrainingen loop je reeksen van kortere afstanden aan een sneller tempo. De oefeningen zorgen ervoor dat alle spieren van je romp getraind worden aangezien een stevige romp de loopbeweging ondersteund.
  • Training 2: tempo lopen om je gevoel van snelheid en uithouding op te bouwen. Je loopt een bepaalde afstand of tijd op een aangegeven tempo. Afhankelijk van je schema kunnen daar herhalingen in voorkomen.
  • Training 3: langzame duurloop om volume op te bouwen. Je loopt tegen een langzaam tempo gedurende een bepaalde tijd.

Elke training verloopt volgens een vast schema:

  • Opwarming: ongeveer 15 minuten rustig joggen. Het langzame tempo zorgt ervoor dat je lichaam ‘wakker’ schiet en in ‘loopmodus’ komt. Daarna volgen een aantal rekoefeningen. Enkel voor de langzame duurloop hoef je geen opwarming te doen. Je start rustig en komt langzaam op tempo.
  • De effectieve training: zoals aangegeven in je schema.
  • Afkoeling of ‘cool-down’: zorgt ervoor dat je lichaam tot rust komt na de training. Je leert verschillende oefeningen aan die je hierbij helpen.

Waar en wanneer?

De recreanten trainen op verschillende locaties. Kan je niet op je vaste stek aanwezig zijn, dan ben je steeds welkom op één van de andere locaties. Op zondag kan je samen met andere recreanten en afstandsslopers een lange duurloop lopen op een locatie aangegeven in het trainingsschema. Het Nachtegalenpark, Galgenweel, Burcht en Morstel zijn enkele van de mogelijkheden.

DagUurLocatieTrainer
Dinsdag19:00 - 20:00KielparkCary Paeschhuys
Dree De Bruyn
Roel Gysels
Woensdag19:00 - 20:00't Rooi, BerchemJacky Janssenes
Dirk Mesens
Donderdag19:00 - 20:00Costa, St. AndriesDree De Bruyn
Erna Crols
Linda Verberckmoes
Zaterdag09:30 - 10:30St. Annabos, LinkeroeverErna Crols