De eerste dag van het Provinciaal Kampioenschap vond plaats bij AC Lyra. Er namen op dag één 4 atleten van BVAC deel.

’s Morgens vroeg beten de cadetten vrouwen de spits af met hoogspringen en kogelstoten.

Jefiney Rosebel greep met haar 1m40 net naast een podiumplaats en eindigde op een 4e plaats in het hoogspringen. Evi Van Liefferinge behaalde een 6e plaats in het kogelstoten. Bendu Konneh vertegenwoordigde de scholieren vrouwen in het kogelstoten en behaalde hierin een 5e plaats.

Even later kwam Jefiney Rosebel opnieuw in actie op de 100m sprint. Met een 8e plaats in de reeksen kon ze zich net kwalificeren voor de finale waarin ze eveneens een 8e plaats behaalde.

In de late namiddag werden nog enkele langere afstanden gelopen. Mauro Van Reusel kwam in actie op de 5000m bij de junioren mannen. Ook hij greep net naast een podiumplaats en finishte als 4e.

Cadetten vrouwen 100m

Jefiney Rosebel: reeksen: 14”03 (8) – finale: 14”20 (8)

Junioren mannen 5000m

Mauro Van Reusel: 16’11”72 (4)

De tweede dag van het Provinciaal Kampioenschap vond plaats bij Sparta Bornem. Op deze tweede dag kwamen maar liefst 12 atleten van BVAC in actie. En wat op de eerste dag net niet lukte, namelijk medailles mee naar huis nemen, lukte deze dag wel! Beerschot Atletiek mocht zich kronen met maar liefst 7 medailles: 1 gouden, 3 zilveren en 3 bronzen medailles!

De cadetten mannen mochten vandaag de spits afbijten met hoogspringen. En daarin behaalde Matteo Van Acker een knappe zilveren medaille met een persoonlijk record van 1m70 er bovenop.

Niet veel later kwam Matteo Van Acker opnieuw in actie op de 100m samen met Mervyn De Kock. In de reeksen kwam Mervyn als 11e over de streep. Matteo finishte als 3e en mocht dus ook nog de finale lopen. Daarin kwam hij opnieuw als 3e over de streep (met alweer een persoonlijk record) en mocht dus opnieuw richting podium om zijn 2e medaille van de dag, deze keer een bronzen, in ontvangst te nemen.

Daarna was het aan de junioren mannen om te zien wie de snelste is in de 100m sprint. Yoshi Bevers kwam in de reeksen als 5e over de streep en mocht naar de finale. Matthias Goddé finishte als 10e. In de finale kon Yoshi zijn prestatie uit de reeksen niet herhalen en finishte als 7e.

Bij het verspringen bij de cadetten vrouwen maakten 3 atletes van BVAC hun opwachting. Chayenne Smet eindigde op een 15e plaats, Jefiney Rosebel sprong de 9e afstand en Osahajiajie Okaka behaalde een knappe bronzen medaille met een persoonlijk record er bovenop.

Vlak daarna kwam Caroline Prijck in actie op de 80m horden bij de cadetten vrouwen. Door het geringe aantal deelnemers in deze discipline werd een rechtstreekse finale gelopen. Hierin bleek Caroline de snelste en ze pakte voor BVAC de eerste en enige gouden medaille van dit Provinciaal Kampioenschap!

In het hinkstapspringen kwamen 3 atletes van BVAC in actie. In de categorie cadetten vrouwen trad Osahajiajie Okaka aan en behaalde een knappe zilveren medaille. Bij de scholieren vrouwen mocht Bendu Konneh op het podium gaan staan om haar bronzen medaille in ontvangst te nemen. Ellen Peeters mocht bij de junioren vrouwen nóg een trapje hoger gaan staan en behaalde een zilveren medaille in deze discipline.

Tegelijkertijd met het hinkstapspringen vond ook het speerwerpen van de cadetten vrouwen plaats. Hierin opnieuw 3 atletes van Beerschot Atletiek. Chayenne Smet behaalde een 10e plaats. Evi Van Liefferinge kwam na 3 worpen op de 8e plaats terecht, goed voor nog 3 extra worpen waarin ze op de 8e plaats bleef, maar wel een persoonlijk record behaalde. Caroline Prijck wierp haar speer het verst van de BVAC atletes maar greep net naast een podiumplaats.

Na de eerdere 100m kwamen Yoshi Bevers en Matthias Goddé beiden opnieuw in actie op de 200m. Hierin geen reeksen en een finale maar wel een rechtstreekse uitslag gebaseerd op de gelopen tijden. Matthias behaalde hierin de 9e tijd en Yoshi kwam als 7e over de streep.

Als laatste kwam nog een BVAC-master in actie in het discuswerpen. Frank Van Impe behaalde een 10e plaats en mocht zo een fijn, zonnig Provinciaal Kampioenschap afsluiten.