Osa(OKAKA) is tweede geworden, op het Provinciaal kampioenschap hinkstapsprong, met een afstand van 10m75. Maar het had eigenlijk best, een eerste plaats kunnen/moeten zijn, met ook minstens één sprong van 11m!

Haar eerste poging (10m75) had ze geen balk, en de zweeffaze/landing, heeft ze niet goed afgewerkt! Als je dan weet, dat de balk = 20cm, was die sprong al genoeg geweest, voor de overwinning, en voor een 10m90-10m95. Ze heeft nog een sprong van 10m75, en één van 10m69, waarbij ze bij de landing terugviel op haar poep!!

Zoniet, waren dat ook sprongen van 11m. Het zit er dus zeker in, die 11m… De laatste sprong – alles of niets – werd spijtig genoeg, niets, vanwege te ver uitgekomen over de balk! Deze was anders over de 11m geweest. EN, zij moest springen met tegenwinden van -1,3, tot -3,2!! Zonde…

Als haar trainer, ben ik al wel zeer tevreden over de snelheid in haar aanloop, een verbeterde hink, en een goede stap, die voordien heel wat minder was. Als alles nu vlotjes ineen vloeit, moeten de sprongen van +11m, vanzelf komen. Toch nog een dikke proficiat Osa, voor uw 2° plaats, en voor een zeer regelmatige reeks.

(verslag Frank Van Impe)

Kijk ook naar de uitslagen van onze andere atleten.