Verslag van Frank Van Impe :

Een beetje teleurstelling, tevredenheid, gelukkig, verrast, dus een gemengd gevoel, dit voor wat mijzelf betreft…

Maar, hier wat meer over het PK kad+: Mathias mocht met het H.S.S., de spits afbijten, en deed dit voortreffelijk! 2° met zijn 2° sprong allertijden, maar een PR indoor = 12m78, na een mooie reeks sprongen. Voor één keer, had zijn tegenstander eens geen 3 0-sprongen…

Na Mathias, was het de beurt aan Bendu en Ellen. Hier verlengde Ellen haar titel van vorig jaar, met een prestatie van 10m26. Bendu, mijn inziens wegens gebrek aan training, liet hier een 3° plaats ontglippen. Want bij haar beste sprong van 9m23(PR/indoor), kwam ze op verkeerde been “EN” en ½ voet vóór de balk uit! Zo niet, had ze minstens een 9m50 gesprongen, waarmee ze 3°, ja, zelfs 2° kon worden….

Nadat Tino zijn reeks 60m, met de vingers in de neus, gewonnen had, won hij, na een kort middagmaal, ook zijn finale in een nieuw PR = 7”51. Rond 13u30 kwam een andere podium kandidaat binnengewandeld: Glen. Bleek dat hij de dag voordien wat ziekjes was, en had moeten overgeven… Waar de training HOOG van vrijdag, met aandacht voor enkele punten, veel goeds liet verhopen, moet die slechte zaterdag, roet in het eten gegooid hebben! Ook moest hij van zijn hoog heen en weer naar polsstok! Glen viel nipt naast het podium, met 1m68 (PR/indoor), maar trok dat recht, met een 2° plaats bij de polsstok = 3m20. EN, daar was het Mathias, die zijn tweede overwinning van de dag boekte, met 3m30.

Bij het hoog waar kad/schol samen sprongen, werd Tino nog mooi 2° met 1m68. En, zoals de morgen goed begonnen was, Tino de middag goed inzette, was er ook nog de 1°jaar cadet MICHIELS THIBO, die met de kogel een 3° plaats behaalde = 10m09, 1cm onder zijn PR van één week voordien!

En, zo, kwam er tegen de avond aan, ook nog wat moois: Ellen sprong zich met 4m88 (PR/indoor), naar het hoogste schavotje, en won zo haar 2° titel. En blij dat de papa was!

Ellen ook natuurlijk!!

EN als afsluiters van de avond (en ja, ik was er toen ook nog, en dit al van 9u!!), kwamen de lopers van Bruno op de piste.

En ze zullen het daar allemaal geweten hebben, de weinige nog overgebleven toeschouwers!

Bruno en zijn mannen, riepen zo Massi naar een eerste plaats, en zijn eerste titel indoor, op de 1500m = 4’08”30, terwijl op de 800m, er een 2° plaats was voor Miguel = 2’09”99, en Nando door winst in zijn reeks, met 2’12”07, 3° werd.

Als dat geen mooie afsluiters waren van een geslaagd PK!

Proficiat aan alle medaillewinnaars, alsook aan de anderen, voor hun inzet en pogingen, om toch hun beste prestatie(s) te leveren. En, natuurlijk ook de trainer(s) achter die atleten, niet vergeten… En, de ouders, vrienden, vriendinnen ….

 

Verslag van Bruno :

O Yes!!! O Yes!!!!!!!!!!!!!!!!
Merci mannen!! zo sluit je een jaar af en zo begin je er een!!!!!

Miguel de rakker, ging om 2019 af te sluiten zijn kansen wagen in Nieuwkerken-Waas en hoe.

Liep er op 28/12/2019 een 5 km race in een zeer behoorlijke tijd van 16’49” met een 2de plaats als gevolg op enkele luttele seconde van de eerste, knap jongen, knap!!

Allée dan op naar PK de 5/01/2020 indoor Gent, Massi 1500. Miguel, Nando en Brahim 800 m.spijtig onze Arnout had zich gekwetst en moest noodzakelijk  forfait geven.

Met de ruggensteun van Patrick, Mirella, Rama en Mauro stonden we klaar om grootse dingen te ervaren ik wordt er bijna als het ware lyrisch van. Eerste reeks 800m met onze warrior Nando, en pitbull Brahim, Nando liet er geen gras over groeien nam resoluut de kop en liep de laatste 150m nog verder uit op vriend en tegenstander een knap staaltje energie uitstoot van Nando ( hoe ziek waren we nu weer Nando??? )

Brahim zijn eerste officiële optreden en hoe! tussen al die ervaren loopbeesten stond daar een schriel manneke te kijken naar de grote jongens, maar wat was dat??Brahim ontpopte al zijn duivels bleef in de groep hangen ” en ik die dacht ze lopen hem naar huis ( FORGET IT!!!!) hij bleef aanhangen en liep verdorie een supertijd voor hem in 2’32’42 persoonlijk record en dat voor zijn eerste, alsook Nando zijn eerste competitie 800 in 2’12″07 dik onder zijn besttijd chapeau en een 3de plaats BRONS, maar geef toe de spionkop heeft de zaal op zijn kop gezet en dat helpt altijd.

2de reeks Miguel, die ging een robbertje vechten met nog grotere jongens en was totaal niet onder de indruk. Vrij snelle start en Miguel mee, zeer slim in midden van het pak volgend op de voor hem snellere jongens en vasthoudend, doorbijtend en liep een schitterende 2de plaats pk Antwerpen ZILVER!!!!

Nu Massi nog, de beelden die ik er later ga opzetten spreken voor zich!! Op een zeker moment was Massi in Neverland languit op de stoelen. Hij was volledig van de kaart en ik kreeg zoiets als indruk over voudooisme en dat soort spooky dingen!! Plots MASSI DOWN ON EART!!! pakt zijn spikes, en verdwijnt mysterieus achter de coulissen. Wij in spanning!!

Massi aan de start, en weg waren ze, Massi zat 5de, 6de plaats schoot vooruit en pakte de 2de plaats, Ik dacht, nu gaat het Massi moment komen en JA daar was het plots viel hij terug naar 4de, 5de en bleef even hangen wij riepen onze stembanden kapot ( denk dat we daar niet meer binnen mogen) plots kwam dat voodoo ding en Massi schoot onwerkelijk vooruit liep iedereen uit zijn zog en behaalde daar met een ongelofelijke prestatie zijn zo fel begeerd schildje als Kampioen van Antwerpen op de 1500m en GOUD!!!

trots ben ik jongens TROTS!!!!!!!! en slecht voor mijn hart!! maar je zou voor minder nietwaar.

Vanwege het bestuur een dikke proficiat aan alle deelnemers !!

Voor foto’s verwijs ik u naar de rubriek In Beeld 2019