Ondanks de loodzware hitte, waren onze atleten toch naar Duffel afgezakt voor het provinciaal kampioenschap 10.000m.

De vrouwen liepen deze keer apart en startten een uur vroeger. Jacy Janssen nam een snelle start en probeerde het eerste groepje te volgen, maar besloot dan wijselijk om haar eigen tempo te zoeken. Heel wat rondjes (25) om een 10km op de piste af te leggen en als je alleen loopt is dit een mentale uitdaging. Het ging goed, maar de laatste rondjes werden zwaar. Zwijmelend trok ze zichzelf  over de finishlijn, overmand door de hitte, gedehydrateerd. Dat was toch even bekomen, maar haar trainer Massi nam de zorg op zich om met water wat verkoeling te brengen. Bovendien werd ze uitgepikt voor de dopingcontrole! Toch maar mooi gedaan en ze eindigde als tweede vrouw bij de senioren en ook provinciaal kampioen!

Daarna kwamen de mannen aan de start. Jef Geerts is nog niet zo lang aangesloten, maar maakt op korte tijd enorme progressie. Hij eindigde tweede bij de senios in een knappe tijd van 34:43. Bij de masters M55 bekroonde Bart Vanderschoot zich to provinciaal kampioen, proficiat Bart!

Ook dank aan de trainers en andere lopers uit de groep van Deurne om de atleten aan te moedigen. Weeral een succes voor Beerschot!