Na jarenlang ijveren bij de stad Antwerpen en bevoegde instanties werd half maart gestart met de aanleg van een strook van 8 banen over 90m atletiekpiste in tartankunststof in het Willem Eekelerssportpark op het Kiel. Behalve het voltooien van een aantal finale afwerkingen, is de piste zo goed als klaar en kan er op getraind worden.

Voorheen moest Beerschot Atletiekclub het enkel doen met een sintelpiste van 333m, wat de werking vaak belemmerde, vooral in het winterseizoen, wanneer de piste onder water stond. De nieuwe installatie laat de club toe om vanaf het seizoen 2018-2019 meer jeugdwedstrijden te organiseren en gerichter op de korte spurtnummers te trainen.

Desondanks kende de club een sterke groei, van 2007 tot nu steeg het ledenaantal van 50 naar 450, en kon men toch oog blijven houden voor kwaliteit. Dat werd nog eens duidelijk op het jongste provinciaal kampioenschap voor de jeugd in Mol, waar BVAC-atleten maar liefst 11 medailles wegkaapten, naast tal van ereplaatsen.

Beerschot Atletiek is de stad Antwerpen dankbaar voor de geleverde inspanningen en blijft ijveren om op termijn over een volledige piste in tartan te beschikken. Op die manier kan de club verder werken aan de toekomst, (toekomstige) toppers in eigen rangen houden en de werking voor de jeugd op het Kiel en omstreken uitbouwen.