Zondagochtend 15 september belooft een mooie dag te worden op het BK in Moeskroen. Maar Mathias twijfelt wel over zijn vorm, want net de voorbije week was hij ziek.
De reeksen van de 100m horden zijn het eerste nummer. Mathias is ingeschreven met de 7de tijd en wordt in de eerste reeks ingedeeld. De zenuwen staan duidelijk zeer gespannen. De start is deze keer minder goed maar hij trekt zich toch goed op gang. De eerste plaats lijkt niet meer haalbaar, een concurrent uit Wallonië is duidelijk de snelste. Voor de tweede plaats wordt het knokken want finaleplaatsen zijn beperkt. Na een spannend slot komt Mathias als derde over de streep in een nieuw PR van 14″72.

Nu is het spannend afwachten op de resultaten van de andere 2 reeksen. De reekswinnaar is rechtstreeks geplaatst en dan de beste tijden. Nieuwigheid bij de loopnummers op dit BK – de hotseats! Achter de aankomst is een klein podium geplaatst met een aantal stoelen. De atleten met de beste verliezende tijden mogen daar plaatsnemen met een bordje met hun tijd op en bang afwachten wat de resultaten van de volgende reeksen zijn. Na de derde reeks nog even wachten en dan toch opluchting, geplaatst voor de finale met de 8ste tijd.

De finale wordt op de middag gelopen. Mathias start vanuit baan 1 met een bliksemstart, hij loopt de eerste drie horden aan de leiding. De derde laatste horde wordt licht aangetikt, gelukkig zonder al te grote gevolgen. Met een laatste krachtinspanning na de laatste horde over de aankomst. Een nieuw PR in 14″58 en een zevende plaats. Mooi resultaat.

 

Onder een mooie middagzon worden de deelnemers voor het hink stap springen voor de hoofdtribune één voor één voorgesteld aan het publiek.Het is duidelijk dat de jongens dat niet gewend zijn.

De eerste sprong van 12m39 brengt Mathias aan de leiding.

Trainer Frank analyseert de sprongen en stuurt bij waar nodig. Na enkele pogingen springt een atleet van ATAC duidelijk verder met 12m97. De plaatsen lijken vast te liggen.

Toch wordt het nog even zweten want in de 6de en laatste poging levert een atleet van HAKI een mooie sprong.

Een zucht van opluchting bij de afstand, 12m37, slechts 2 cm minder.

Toch probeert Mathias met zijn laatste poging nog om aan de leiding te komen. Het is een mooie sprong en bevestigt de tweede plaats met 12m48.

Een zilveren medaille op een Belgisch kampioenschap.

Verslaggeving door Kris Mees , Ouder van Mathias Mees

Proficiat van het ganse bestuur voor deze mooie prestaties !!