Competitie

Jeugd

De jeugdgroep van Beerschot groeit en bloeit. Bekwame, gediplomeerde trainers zorgen voor de nodige begeleiding. Jongeren, die bij ons willen trainen, kunnen met leeftijdsgenoten atletiek beleven op een ongedwongen, speelse en technische manier. Wij vinden het vooral belangrijk dat zij zich thuis voelen in de groep en op een leuke manier sportief bezig zijn. Presteren is belangrijk voor jezelf. Je eigen prestaties steeds weer verbeteren staat bij ons bovenaan in de doelstellingen.

Bij BVAC verdelen we de jongeren in groepen die overeen komen met de leeftijdscategorieën van de Vlaamse Atletiek Liga (VAL) namelijk de kangoeroes, benjamins, pupillen, miniemen, cadetten, scholieren en juniors

De atleten van de jeugdgroepen kunnen zich meten in wedstrijden specifiek gericht naar de jeugd.

  • Kids Athletics voor de kangoeroes, benjamins, pupillen en miniemen.
  • Het AAS (Antwerpse Atletiek Samenwerking) criterium. 7 clubs (uit Antwerpen, Ekeren, Boechout, Aartselaar, Essen, Kapellen, Lier) organiseren tijdens het zomerseizoen jeugdmeetings voor benjamins, pupillen,  miniemen en cadetten.

Wedstrijdatleten

Wedstrijdatleten zijn een vaste waarde bij Beerschot atletiek. Tijdens de wedstrijden van de VAL meten onze atleten zich met atleten van andere clubs in Vlaanderen. Meer dan eens vallen ze in de prijzen.

Ook hier is de leiding in handen van professionele trainers die een uitdagend trainingsschema opstellen aangepast aan de mogelijkheden van de atleten. De trainingen gaan door op verschillende locaties in Antwerpen.

De indeling van de wedstrijdatleten komt eveneens overeen met de leeftijdscategorieën van de VAL:  senioren en masters.

We trachten steeds een zo optimaal mogelijke omkadering te bieden aan onze atleten. Daarom werken we voor de technische nummers samen met trainers uit ander atletiekclubs. De trainingen gaan door op verschillende locaties, elk met z’n eigen kenmerken. Zo komen we tot een zeer gevarieerde trainingsaanpak. Talentvolle atleten van verschillende clubs uit de omgeving trainen samen om de best mogelijke prestaties te kunnen neerzetten.